Het Chinese computerbedrijf Lenovo heeft niemand minder dan superster Ashton Kutcher weten te strikken als nieuwe productontwikkelaar. Lenovo heeft dit onlangs bekend gemaakt tijdens de presentatie van een reeks nieuwe tablets onder de naam Yoga. Volgens de geruchten zal Kutcher een vrij prominente rol binnen het bedrijf gaan krijgen en zal hij nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van onder andere een nieuwe reeks tablets. Lenovo heeft naast nieuwe tablets onlangs ook de ThinkPad, een nieuwe reeks touchscreen laptops, gelanceerd.

Kutcher zal in zijn nieuwe functie als productontwikkelaar gaan samenwerken met  een team van ontwikkelaars en technici rondom de doorontwikkeling van een nieuwe serie Yoga tablets. De Hollywood-ster is naar eigen zeggen verheugd over het feit dat hij een bijdrage kan leveren aan de nieuwste producten van Lenovo. De 35-jarige acteur, die vooral bekend is door zijn rollen in That 70's show, Punk'd en Two and a Half Men, is geen onbekende in de technische wereld. Voorheen heeft hij al samengewerkt met o.a. Spotify, Uber, Fab en Foursquare.

Marketing manager David Roman gaf aan dat Kutcher een waardevolle toevoeging aan het succesvolle bedrijf is door zijn creatieve geest en vooruitdenkende blik. Met name voor de doorontwikkeling van de nieuwe reeks Yoga Tablets die onder de naam IdeaPad verkocht worden, zal Kutcher zijn input gaan leveren op het gebied van softwareverbetering, design en gebruiksgemak. 
Met Kutcher in de gelederen laat de computergigant zien graag te willen voldoen aan de vraag van de modern computergebruiker, die naast een gebruiksvriendelijk product ook veel waarde hecht aan betrouwbaarheid en design. De filmster is naast technisch adviseur vooral vanuit strategisch oogpunt aangetrokken als vertegenwoordiger van de huidige jeugdige generatie.

Lenovo is momenteel de grootste computerproducent van China en sinds twee jaar ook een van de grootste ter wereld. Het bedrijf maakt naast laptops en tablets ook fotocamera's en smartphones. Twee jaar geleden is het Duitse Medion ook door Lenovo overgenomen wat het marktaandeel aanzienlijk heeft vergroot. Ruim acht jaar geleden werd ook de PC-tak van IBM door Lenovo overgenomen voor ruim 2 miljard dollar.

Daarnaast biedt Lenovo sinds 2011 internettoegang aan meer dan 200 miljoen inwoners van China. (ad)